Konnichi wa

ADRIAN  RADU  APOSTOLESCU nascut în București la data de 11.09.1970, am inceput practicarea artelor martiale din anul 1987 sub indrumarea dl. Sensei Stefanescu, in speta  Taekwondo .

Pentru mine Taekwondo a reprezentat o arta martiala dura, in care calirea organismului, in special a picioarelor, este esentiala, si unde competitia intotdeauna lasa semne fizice, dar si interioare (morale).

Este bine sa fi dur si promt in viata, dar nu este recomandat sa fi ca o bomba gata sa explodeze si sa imprastie o rafala de picioare si pumni in stanga si in dreapta .

Asa am inteles ca a te armoniza cu fiintele si materiile din univers inseamna mult mai mult, iar dragostea, linistea si pacea interioara este esentiala pentru o viata lunga .

Au urmat cativa ani de studiu, timp in care m-am pregatit fizic, iar lectura si studiul artelor martiale nu au lipsit. Asa am ajuns ca in anul 1998 sa descopar prima carte de AIKIDO scrisa sub indrumarea dl. Sihan Dan Ionescu (actualmente 8 DAN) si dl. Sensei Serban Darlogea (actualmente 8 DAN) . Citind aceasta carte am inteles cum AI – armonia,  KI – energia interioara,  DO – calea martiala, intr-un cuvant AIKIDO ( zisa si Calea Pacii ) iti pot contura si oferi o viata echilibrata si plina de satisfactii morale si spirituale, unde linistea si armonia impletita cu pregatirea fizica sa-ti ofere o viata lunga si frumoasa.

La sfarsitul anului 1998 am inceput antrenamentele sub indrumarea dl. Sensei Dan Ionescu care mi-a deschis calea si unde in decursul anilor am ajuns la centura portocalie . Tot in decursul acestor ani m-am perfectionat in cadrul stagiilor avute in Romania si in Franta cu dl. Sensei Daniel A. Brun

( actualmente 9 Dan)

In anul 2003 m-am mutat la sensei Bogdan Fratila (actualmente 3 DAN) cu care m-am pregatit fizic si unde am invatat un AIKIDO mai realist, ajungand pana la centura albastra. In acesti ani am acumulat cunostinte, am descoperit diverse “cai”, m-am pregatit fizic iar in anul 2005 m-am inscris si am devenit uchi-deshi la dl. Sensei Laurentiu Vasilache (actualmente 4 DAN) unde impreuna cu acesta si sub indrumarea lui am infiintat Asociatia Romana de Aikido .

In dojo-ul d-lui. Sensei Laurentiu Vasilache ( 4 DAN ) am simtit ca mi-am gasit devarata cale, gandirea de tip “open mind” a acestuia imbinata cu stilul Takemusu, practicat chiar de O-Sensei in dojo-ul sau din Iwama Ryu si raspandit prin Morihiro Saito, ma caracterizeaza -  fiind un stil traditional si conservator .

In anul 2010 am deschis in cadrul Asociatiei Romane de Aikido o sectie – TAKEMUSU TENCHI RYU – in care in prezent se pregatesc elevi din cadrul scolii nr. 146  I.G. DUCA din Bucuresti.

A practica AIKIDO inseamna in primul rand a invata un nou stil de viata, inseamna a intelege semnificatia cuvintului “martial”, inseamna armonizarea cu tot ce ne inconjoara. Practicand cu perseverenta, cu toate ca la inceput este foarte greu, iti ofera un echilibru mental, dispare frica, apare acea libertate de miscare, de avansare, de intrare ( OMOTE sau IRIMI- cum spun jap.), iar acestea si multe alte calitati pe care le capeti pe parcurs, imbinate cu o conditie fizica naturala, conduc spre o luminare spirituala si o bogatie interioara de neegalat.

A te lupta si a invinge intr-un razboi nu este acelasi lucru cu a invinge inainte sa inceapa lupta.

Comments are closed.